Boeken van Jack Molenaar

REACTIES VAN LEZERS 

Petra Zon schrijft : Een echte aanrader, je leest hem achter elkaar door, want hij blijft boeien !!!

Martin Kolenbrander schrijft: ik heb het boek voor mijn verjaardag gekregen van iemand die bij u heeft gewerkt.  Ik ben er gisteren aan begonnen en was meteen geboeid door het verhaal. Heb het in één ruk uit gelezen en nu is mijn vriendin het aan het lezen. 

Janny Deuster-de Vries schrijft : Dankzij Donker verleden had ik een excuus om van een rustig weekend te genieten. Goed boek, lekker geschreven en niet teveel personages, zodat je ze al gauw kende. Het hele boek meegedacht, waar gaat het naar toe en uiteindelijk toch nog verrast. Ik heb genoten.

Julia Bos schrijft:  In een dag, in een ruk het boek 'Donker verleden' uitgelezen. Een waanzinnig spannend boek die je niet weg kunt leggen, net als het vorige boek 'Complot Sebastiaan'  Jack, je hebt het weer geflikt

Albert Kneefel schrijft: Hè Jack pracht boek moest vanmorgen nog 100 pagina's, maar kon het eigenlijk niet wegleggen. Moest het slot lezen. 

Astrid van Gaal schrijft: Ik heb er van genoten. Wat ik mooi vond is dat je door het boek heen het verhaal van alle kanten kunt volgen, tot op het eind alles bij elkaar komt.

Kees Parijs schrijft: lekker boek! Begin wat taai omdat ik niet wist waar het heen zou gaan, maar daarna liep het lekker door tot aan de verrassende afloop. Ben al nieuwsgierig naar het volgende boek. 

Danny Vanaudenhove schrijft'Donker verleden' is een fantastisch goed boek, ik kon het niet aan de kant leggen vooraleer ik op de laatste pagina was aanbeland. Kan het iedereen die van thrillers houd aanraden. Succes met het volgende boek.

Ria Hofstee schrijft: Nou het boek is uit hoor. Je hebt de spanning er goed in weten te houden en aan het horrorachtige eind begreep ik pas hoe alles in elkaar zat. 

Paul Kistjes schrijft: Ik heb een nieuwe schrijver ontdekt en die heet Jack Molenaar! 

Mieke Schepens op graaggelezen.blogspot.nl: Enige tijd terug was ik een van de proeflezers van dit boek. Ik las het nu opnieuw en dit is mijn mening;

 Een thriller die niet supersnel is, maar wel alles heeft wat een thriller moet hebben. En dat in een prettige schrijfstijl waarin mooie beschrijvingen van de omgeving worden neergezet;
'Het is vroeg in de ochtend. Achter de horizon ontkiemt de nieuwe dag in een explosie van kleuren. Boven het zacht kabbelende water van de Zaan zweeft de ochtendnevel naar het land en bedekt de oevers onder een grijze deken.'
Na deze eerste regels in het boek, is alles wat lieflijk is al snel ver te zoeken.
'De deur draaide op een kier open en de stank uit de cel walmde als een lawine over haar heen.'
 
De verschillende verhaallijnen vergroten de spanning nog meer. Je kijkt uit naar een oplossing voor alle leed van een van de hoofdpersonen;
'De opgekropte spanning die diepe lijnen in haar gezicht had getekend, maakte plaats voor kalmte. Met een rustig gebaar vouwde ze haar handen, kneep haar oogleden toe en bad tot de god die ze nooit had gekend. Er trok een berusting door haar hoofd en lichaam. Toen strekte ze zich uit op de brancard, vouwde haar arm onder haar hoofd en gleed weg in een diepe slaap.'
 
De personages zijn duidelijk neergezet zodat je ze snel leert kennen. De verhaallijnen komen mooi bij elkaar aan het eind van het verhaal. Een goede plot, zonder meer. Graag gelezen!
 
Jolanda Blink schrijft: Mooi boek hoor! Leest fijn en wordt nergens saai. De spanning blijft erin zitten en de afloop was een complete verrassing voor me. Ik had iets anders verwacht. Ik ga nu uw eerste boek bestellen. 
 
Jeanine de Jong:  Ik heb genoten van Complot Sebastiaan en vond dit boek wat tegenvallen. Wel spannend maar weinig actie. 
 
Erwin van der Voort schrijft:  Gisteren heb ik donker verleden gelezen; ik zat er binnen tien minuten helemaal in en moest hem gewoon uitlezen voor het slapen gaan. Een heerlijk boek en ik ben nu al benieuwd naar je volgende verhaal. De terugkeer van een karakter als Jessica vind ik ook erg leuk!
 
Peter Schut schrijft:   Ik heb het boek "Donker verleden" gelezen, en heb er volop van genoten. Leest lekker weg, herkenbaar, spannend en een mooi plot. Ga zo door Jack.
 
Jettie Postma schrijft: in één ruk uitgelezen. Een zeer mooi boek dat nu mijn zus heeft meegenomen. 
 
Het verhaal begint gruwelijk goed: Een jongetje dat zijn leven moet
doorbrengen in een cel in de kelder van zijn ouderlijk huis......Een moeder die echt op een monster lijkt en zich niet kan gedragen. Ze doet haar kinderenverschrikkelijke dingen aan. Haar dochtertje Lisette is ook een van de slachtoffers. Jaren later is ze zelf moeder van een jongen en een meisje. Haar verleden laat haar snachts nog steeds niet met rust. Ze verdwijnt zomaar ineens en haar man en kinderen willen haar terug? Maar waar moeten ze haar vinden? Hij krijgt hulp van een oude vriend die connecties heeft bij de politie. Zij hebben een speciaal computerprogramma en hopen Lisette zo sneller terug te vinden. Jessica Block komt er achter dat er een verband is/ zou kunnen zijn met de Zaanmoorden.
Deze moorden waren bloederig en verschrikkelijk. Mensen werden aan stukken gesneden aangetroffen en soms vonden ze maar een paar ledematen terug. Deze moorden zijn nooit opgelost. Het verleden van Lisette wordt helemaal uitgezoht en hopelijk ligt de sleutel tot de oplossing van haar verdwijning daar ook! Je kunt het boek moeilijk wegleggen!

Het plot is echt verrassend goed! Ik zag het niet aankomen. Ik had mijn
pijlen op de verkeerde persoon gericht. Dus het zit echt heel goed in elkaar
dit verhaal!
Natuurlijk steelt het kleine hondje ( hij zit pas veel later in
verhaal) mijn hart. Dieren hebben veel mensenkennis en hij staat echt aan de goede kant. Trouwe viervoeter!

Een paar minpuntjes, die niets af doen aan het spannende verhaal....... Het
boek geeft enorm af. De cover is donker en als je het boek een tijdje vasthoudt kom je tot de ontdekking dat je vingers
pikzwartzijn. Ik heb er een stoffen omslag omheen gedaan, omdat ik afdrukken in het boek heb willen voorkomen. Het tweede puntje heeft te maken met de spelling. Vrij vaak staan er woorden dubbel in een zin, of ontbreken er juist woorden. Of zijn woorden niet volledig geschreven. Ik hoop dat dit in een eventuele volgende druk rechtgezet gaat worden!

Dit is echt een zeer goede thriller die een groot publiek zou moeten
kunnen dienen in mijn ogen. Ik heb de laatste tijd maar een aantal thrillers
gelezen die ik echt goed vond. En deze komt in dat rijtje te staan!

Ik vond het heerlijk lezen, vooral omdat het verhaal zich afspeelt op
voor mij bekende plaatsen. Ik zie het dan zo voor me: Politie die door de
straten komt rijden! De schrijver komt oorspronkelijk uit Schagen en daar heb ik hel wat uurtjes van mijn jeugd doorgebracht. Dus dat maakt het een ideaal boek voor mij.

Een aanrader!!!!!
 
Sanja Smit schrijft:  Ik heb u boek van me moeder gekregen. en vond het wel mooi. Ook spannend maar soms niet altijd.